En jul i nærvær.

Ifølge undersøgelser fra Statens Institut for Folkesundhed og Dansk Analyse stiger stressniveauet i julemåneden. Det skal vi have lavet om på.

Vi har så mange forventninger og traditioner. Det kan være svært at leve op til. De mange arrangementer i julen er jo hyggelige, men igen, det kan være svært at nå det hele, når man også skal have sig selv og familien med (uden stress og jag).

Vi voksne stresser ofte over de forventninger, som er forbundet med julens mange traditioner.

Min pointe er.

Det er et problem, hvis og når stress/forventninger/traditioner fjerner det nærvær, som julen i bund og grund handler om.

Vi får alle sammen 60 minutter på en time og 24 timer på et døgn. Du kan ikke ændre dette. Det er der ingen der kan. Tiden er givet.

Så du har IKKE for lidt tid!

Du har for meget, du skal og vil !

Ikke alt er lige vigtigt. Du kan ændre rigtigt meget ved at se dette i øjnene og forholde dig til det.

Så næste gang du tænker, ”det har jeg ikke tid til”, så skal du ændre dette til, ”jeg vil lave noget andet, som er vigtigere”.

Ovenstående er værd, at bruge nogle tanker på, både her i juletiden men også fremadrettet, når der kommer ekstra ting og gøremål til.

Hvad vil du lave mindre af i DECEMBER ? ?

Prioriter og vær ærlig over for dig selv. Vær opmærksom på, at du også i December har fået 24 timer i døgnet hverken mere eller mindre.

Du kan starte med at spørge dig selv:

Hvad er vigtigt og hvad er ikke vigtigt. Hvad haster og hvad haster ikke.

Personligt har jeg også været nød til at tage stilling til ovennævnte. I år er jeg kommet dertil, at samvær med venner og familie er vigtigt for mig. Det der er mindre vigtigt er om min julepynt hænger perfekt og passer i farver til stuen. Maden vi får er nok heller ikke hjemmelavet. Noget der før har syntes meget vigtigt, men ikke mere. Jeg vil hellere være tilstede og ikke stresse af sted.

Mit budskab med det skrevne er. Der er mange måder, at fejre julen på, du behøver ikke gøre som alle andre, hvis det ikke føles rigtigt for dig.

Hold den december og jul der gør dig glad.

Må du få en fantastisk jul med fred og nærvær.

Kærlig hilsen

Jette