Lev efter dine inderste værdier.

Livskrise og stress.

I mit arbejde med mennesker, oplever jeg, at de fleste af os, har oplevet livskriser. Mig selv inklusiv.

Hvad kan en livskrise så være?

En skilsmisse, sygdom – måske med en længere sygemelding som følge. Børn der flytter hjemmefra, sammenbragte børn – på godt og ondt -. Din alder, som du fejlagtig tror, er en hindring i at skabe nye drømme. Fyringer, jobskifte, urealistiske krav og sådan kunne jeg fortsætte.

Skal man/kan man som arbejdsgiver og eller kollega opdage og tage sig af det, hvis man oplever en ændring, krise, stress hos en ansat/kollega? Betyder det overhovedet noget for virksomheden og arbejdsmiljøet?

Ja – det betyder rigtig meget for virksomheden og for arbejdsmiljøet. Og hvis man oplever noget af ovennævnte eller lignende, mener jeg, at man skal tage det alvorligt. Vi har ikke kun et ansvar over for os selv, vi har også et ansvar over for hinanden.

Som medarbejder deler man sjældent alt med sin leder. Men eftersom privatliv og arbejdsliv påvirker hinanden gensidigt, er det vigtigt at virksomheden tager hånd om, at medarbejderen får den rette hjælp, og kommer styrket igennem krisen og hermed forebygge sygemelding eller sikre hurtig tilbagevenden til gavn for medarbejderen såvel som virksomheden.

Det samme gælder selvfølgeligt i vores privatliv. Som ven/veninde. Hvis man har en krise eller føler sig stresset, og livet gør ondt, så har man sjældent overskud til at sige højt, ”jeg har brug for hjælp”.

Da jeg på et tidspunkt for år tilbage, havde en krise i mit liv. Opdagede jeg også, at jeg ikke levede 100% efter mine inderste værdier. Hvis man ”tør” tage hånd om krisen og se den i øjnene, kan man virkelig gøre en ændring. Det er ikke noget der sker over natten, det tager tid.

En livskrise der ikke tages hånd om, kan sagtens udløse både stress, angst og depression. Men skal vi virkelig helt derud?

Det hjælper at tale om det !

En meget væsentlig årsag til kriser og stress er, når vi ikke lever efter vores dybeste værdier. Når vi bliver ”tvunget” til at give køb på vores værdier. Dette gælder både privat og arbejdsmæssigt.

Grundlæggende syntes jeg, at livet er fantastisk. Jeg har lært rigtig meget, af det jeg personligt har været igennem. Jeg lever efter mine inderste værdier og kan bruge det i mit arbejde som stresscoach.

Mit budskab, når jeg skriver artikler, er i bund og grund.

Vær opmærksom. Giv dig selv lov til at drømme og gå efter dine dybeste ønsker og drømme.

Jeg tilbyder både private og firmaer professionel hjælp, hvis det er det der skal til for at komme videre. Dette kan ske ved personlige samtaler eller som foredrag/oplæg. (evt. kombineret).

Kort og godt – lev livet, det liv du gerne vil have.

 

De bedste nytårsønsker til dig

 

Jette Berthu Randrup