Pas på dig selv.

Vi er rigtig gode til at tage vare på andre, se og høre dem, og passe godt på vores nærmeste.

Men husker vi også at passe godt på os selv? De fleste mennesker gør det ikke, de glemmer sig selv i deres travle hverdag.

Når man glemmer sig selv, kan det føre til at man bliver dårligere og dårligere. Når først man når dertil, er det ikke kun sig selv man mister grebet om. Man mister også evnen og styrken til at passe sit arbejde og gøre det vi alle så gerne vil, passe på hinanden.

Det der sker for rigtig mange mennesker der går ned med stress, er at de glemmer sig selv, pludselig kan de ikke mere tage vare på deres familie og deres job. Rigtig mange mennesker føler, at stressen kommer som lyn fra en klar himmel. Dette er dog ikke tilfældet, der er rigtig mange små tegn hen af vejen, før det udvikler sig til alvorlig stress. Vi er bare blevet rigtig gode til at ignorere disse tegn, det kan eksempelvis være søvnbesvær, midlertidig rysten, knugen i maven. Vi er blevet rigtig meget hovedmennesker, og har helt glemt at føle.

Rigtig mange mennesker passer bedre på deres MacBook end på dem selv, de sørger for at den bliver opdateret og vedligeholdt. Er der noget er ikke virker får man det lavet. Men det er lige så vigtigt, mere vigtigt, at vedligeholde og passe på sig selv.

Sørg for at prioritere dig selv højest, gør noget godt for dig selv, giv dig selv tid.

Den rigtig prioritering er, først dig selv, så familien og til sidst arbejde. Hvis du kan og vil efterleve dette, vil du også kunne være rigtig meget for familie og dit arbejde.

Du er den vigtigste person i dit liv.

Jeg ved godt det er nemmere sagt end gjort, det handler rigtig meget om vaner der skal laves om. Men det kan lade sig gøre. Du kan starte i dag.

En lille opgave. Tænk en uge frem, find en dag, beslut dig 100% på at bruge denne dag på dig selv. Gør noget for dig selv, noget du gør kun for dig. Oplev hvordan du får fornyet energi, så er du i gang.

Og husk så, det er også tilladt at sige NEJ engang imellem.

Vejle, den 02.08.15

De kærligste hilsner Jette